31.12.2010
Oppdatert 31.01.11.

Oppsummering av høsttreninga

Ved årets slutt gjør man seg noen tanker om hvordan dette bikkjestyret ligger an i forhold til de måla man har. Målet mitt er å være ute på tur med et hundespann, og at noen turer i løpet av vinteren kan bli på ca 3 mil uten at hverken hunder eller kjører blir helt utslitt og ødelagt av den grunn. Dette skal jo også passe inn med det andre man gjør, og jeg gjør jo dette for at det er gøy, det skal ikke bli et ork. Nå har jo jeg et litt spesielt hundemateriale, og målet må jo passe til dette også.

Jeg skriver treningsdagbok. Det gjør jeg for å holde oversikten. Jeg husker aldri hva jeg gjorde i forrige måned, det er vanskelig nok å huske forrige uke, så alt må skrives ned. Her deler jeg sesongen ved nyttår i høst og vinter og jeg skriver ned noen kommentarer på hundene. Her er kommentarene for denne sesongens høsttrening:

Prikken: Virket som alderen krever sitt på starten av høsten, virket svak i bakparten. Men han kom seg etter hvert som han kom i form. Slakk line når det går fort, men ellers jobber han voldsomt.
Xanti: Ujevn. Dårlig intensitet som leder. Går bedre bak i spannet, trekker da jevnt. Når hun går som leder prøver hun å snu spannet etter 3 km.
Muna: Dårlig intensitet på barmarkstreninga. Løpetid i september, var nok påvirka av det, og at hun i en lang periode bare gikk som leder pga løpetid på henne selv og Xanti. Har kommet seg, og har hatt god intensitet i alle posisjoner i desember.
Fi: Ujevn. Har vært bra fornøyd med henne i desember. Kjøpte et dekken i høst som hun kan bruke når hun trekker. Det har vært gull verdt med alle kuldegradene som har vært i november og desember.
Imsa: Trekker litt i starten av turen, men løper mest med.
Jøtul: Løper med. Kan dra litt hvis det er elg i nesen.

Konklusjon: Jeg har et 6-spann. Jeg har to trekkhunder, pluss fire hunder som til sammen tilsvarer én trekkhund...

Har trent mye sammen med Rita og hennes to hunder. Rakkas har gått noe som leder. Han gjør en jobb der, men han er ingen lederhund. Det blir ofte tull når han skal stoppe og pisse på hver busk. Skaidi har vi hele tiden ment at ikke er noen leder, men prøvde henne for moro skyld i begynnelsen av desember. Hun går som ei kule! Da har vi heldigvis en leder til å bruke.
 

Bilder fra desember

Første tur med Skaidi som leder. Hun går sammen med Rakkas.
På denne turen var Prikken og Xanti hjemme, og gråhundene var med.


I sol og skodde.


Vi hadde turer med hvert vårt spann. Rita med Skaidi og Rakkas og jeg med mine 6.


Og en dag det ikke var så kaldt, hadde vi rast med kakao og brødskive.


På turen hjem kjørte vi mot månen.


En dag måtte Fi trå til som leder, fordi Xanti ville bare snu. Det gikk bra et stykke i alle fall.


Xanti ville hjemover, så hun ble forfremmet på tilbaketuren.
 

 

Startside