Oppdatert 31.01.11.

Startside
2010
Veret 2010
2011

 

Bilder og hendelser i 2010 (ved Anne)
Her kommer bildene som er brukt på framsida i 2010, pluss andre bilder og nyheter.
 


31. desember
En oppsummering av høsttreninga

*****


*****
22. desember
Vi planlegger elghundvalper
i 2011

*****

24. november
Jøtul har vært på jaktprøve

*****

20. november

Jakthundutstilling i Lillehammer 2010
Vi oppnådde gode resultater: Med tre hunder tok vi hjem tre CK!
Jøtul stilte i åpen klasse og fikk 1. og plassert nr 2 i klassen med CK. 11 år gamle Binna stilte i veteran, fikk 1. premie, vant klassen og fikk CK og ble BIR-veteran. Fi stilte også i veteran. Hun fikk 1. premie, vant klassen med CK og ble BIR-veteran og BIR. I tillegg gikk hun og ble BIG og 2BIS! Hun ble også BIS veteran.


Her blir Fi bedømt av dommer Harald Aune.

Mer her
*****
04. november
Treningstur og tur til tretopphytte.
Se her
*****
31. oktober
Endelig!!!
Etter mye frustrasjon og motgang: I dag ble det skutt elg for Jøtul i los for første gang!

Her er Jøtul med elgen og en meget fornøyd eier.
Mer her
*****
30
.oktober
Pus er hjemme igjen!

Den ene katta vår, Renate, kom hjem igjen etter årets "sommerferie" på tirsdag (26. okt). Hun pleier å være borte hver sommer, hun forsvinner i mai og kommer hjem i oktober. Hun ble 10 år nå i september, og dette var 9. sommeren hun har vært borte. I år forsvant hun 18. mai, og kom altså hjem 26. oktober. Når hun kommer hjem er hun flink til å fortelle at hun er her. Ingen her i gården går glipp av det, så høgrøstet som hun er. Da skal hun først ha mat, og så kos, og så mer mat. Hun pleier å være tynn når hun kommer, men har aldri vært mager. Denne gangen var hun i godt hold. Det har vært ordentlig museår i år, så hun har levd godt i skogen. Hvor hun har vært vet vi ikke.


Hun var ikke helt fornøyd med at jeg skulle fotografere henne og ikke kose med henne...

****

24.Oktober
Xanti har fått egen side

****

24.oktober
Treningstur i Åstdalen!


Kameraet ble selvsagt igjen hjemme, så mobilen fikk duge når det endelig var dagslys og fint vær. 7-spann foran bilen. Her går Fi sammen med Muna som ledere. Xanti har løpetid og vil ikke gå foran.


Et lite bytte underveis, og vips så er Imsa lederhund! Hva guttene snur seg bakover etter skjønner jeg ikke for Xanti er jo foran dem...
Imsa og Muna i led, Xanti i point, så Rakkas og Fi, og bakerst Skaidi og Prikken.
****
27. September
Bilde av Binna med elg

****
26. September
Bilde av Imsa med elg

****

1. September
Tur med lokallaget i Norsk Siberian Huskyklubb

Xanti og Muna var med på rusletur i Furuberget på Hamar. De syntes nok turen var for kort, for de ble svært så utålmodige under rasten.
Vi var 8 to-beinte og 8 fir-beinte med på turen. Hyggelig!


10. juli
Schweisshundspesialen 2010

Fi fikk CK og ble BIR-veteran!!!
Mer her 
*****

24. Mars
På tur med Regia
Det dukket opp en valp på valpekurs og på valpeslipp i Lillehammer Brukshundklubb tidligere i vinter. Ved første øyekast lignet den på en jämthund, eller en jämthund-blanding. Men det viste seg at den var blanding av alaskan malamute og alaska husky, altså en blivende trekkhund! Matmor, Agnes på 13 år har et sterkt ønske om å få til Regia (som valpen heter) til snørekjørehund. Og dette ble jeg spurt om hvordan de skulle få til. Etter litt prat rundt dette, ba jeg dem med på tur med mine hunder. Nå er Regia 6 mnd og det går an å prøve henne i spann.

Vi satte Regia alene bakerst. Hun syntes det var skummelt i starten, men det var kanskje ikke så rart ettersom Fi skjelte henne ut før vi satte dem i spannet. Men det tok ikke mange meterne før hun fulgte med spannet, og etter noen meter til begynte hun å trekke. Etterhvert kunne jeg slippe på mer fart, så på bildet over har de fint driv.

Innover kjørte jeg og Agnes satt oppi sleden. Paul Arne, far til Agnes, hang etter på ski. Men da vi snudde fikk Agnes kjøre, og det var visst gjevt.

Xanti og Prikken i led, Fi og Muna på midten og Regia bakerst.
Knapt tre km kjørte vi, så etter en kopp kakao og litt mer prat rundt hundekjøring, takka vi for laget og Regia reiste hjem. Jeg kjørte en tur til med mine fire, pluss gråhundene.

*********
18. Mars
Besøk av Xanti
Vi har fått Xanti på besøk og hun skal være her til over påske. Jeg har lånt henne fra Jan Frydenlund. Går det bra i hundegården skal hun flytte hit permanent.

Hun kom i går, og så langt går det fint med de som jeg regnet med at ikke skulle være noe problem. Her leker hun med Muna og Jøtul.

Det er godt humør på den gamle dama!

Det ser også ut til at det går bra å ha Fi i nabogården med bare netting mellom, noe som slettes ikke er en selvfølge når det gjelder den strie bayeren.

Her sitter Fi trygt på trappa og følger med på leken.

Isslottet's Xantippe heter hun og er ei trivelig dame. Hakket i øret var visst ikke hennes feil. Og det tror jeg nok, for hun virker svært så fredelig av seg.

**********
13. Mars
Ny tur på Ormsætermyra
Jeg hadde avtalt med Rita at vi skulle på tur, og den forrige turen på Ormsætermyra var så vellykket, at vi reiste dit igjen. Denne gangen hadde jeg fått låne ei tispe, Xanti, av Jan Frydenlund, så vi hadde 6-spann nå også.

Her går Xanti og Rakkas i led, Fi og Muna på midten og Prikken og Skaidi bakerst.

En liten pause på turen, men nå vil de avgårde igjen!

Tilbake til bilen etter 12 km. Fi er lagt i bilen, det var for kaldt for henne å stå ute. Og nå kommer Rita med no' godt!!

Muna har gått noen turer som lederhund nå, så det var bra å kunne sette henne bak i spannet. Hun er så ung enda at det er tøft å måtte gå som leder hver gang. Men siden jeg ikke har lederhunder så må jeg jo bruke det som går når jeg er ute på tur. Jeg har stor tro på at Muna skal bli lederhund etter hvert. Hun gikk i alle fall bra denne gang også.

En nærmere presentasjon av Xanti: Med mat i skjegget og på snuten! Hun er 8 år, blid og omgjengelig og en god lederhund.

********
5. Mars
Sledetur hjemmefra.
Jeg har tråkket ei løype hjemmefra med truger. Det er egentlig litt lite snø, men i dag skulle den prøves. Alle fem hundene skulle være med. 1 1/2 km er det inn til Blisterbekkvegen. Det ble ei tøff løype. Løypa er ikke breiere enn sleden, og med masse dumper og svinger og granstammer helt inntil. Gråhundene gikk bakerst og det ble i tøffeste laget for dem å kjempe med midtlina. Å ta bilder var uaktuelt, for jeg hadde mer enn nok med å styre sleden. Men vi kom fram til bedre løype, og det ble lettere å løpe nedover bakkene.

Nå lurte nok hundene veldig på hva jeg hadde gjort, for da vi kom ned alle bakkene og dit vi pleide å starte fra bilen, så var det ingen bil der... Etter en hvilepause, og litt diskusjon fikk vi snudd og startet på oppoverbakkene. Dvs huskyene ville gjerne gå tilbake, men de andre hadde ikke tenkt det.

Vi måtte ha noen pauser oppover. Her synes Muna at vi godt kan fortsette.

Tilbake på den smale sti. Fikk lurt fram kameraet der det var slakt oppover og beint fram.

Hjemme igjen etter 8 km! Kommer nok ikke til å kjøre denne løypa med 6-spannline igjen. Det er for langt og det blir for tøft for de bakerste hundene. Skal prøve 4-spann neste gang.

********
2. Mars
Soledag på gårdsplassen!
Når sola begynner å ta om våren elsker hundene å sole seg! Den gang jeg hadde en stor flokk med huskyer og bodde på Snåsa, pleide jeg å sette hundene på langkjetting midt i sola. Fikk de rein og fin snø og det var bare så vidt under null kunne de kose seg i flere timer. Her, som på Snåsa, er det tak over hundegården. Dermed blir det ikke så mye sol på dem der. Om sommeren er det fint, men på våren savner de sola. Så på en fin dag som denne, med strålende sol og en minus, måtte det prøves:

Langkjettingen ble strekt ut, og Jøtul, Imsa, Muna og Prikken fikk komme ut. Gråhundene skulle stå på hodet, mens huskyene gravde fram plena mi.

Jøtul fant snøhaugen

mens Imsa brukte lang tid på "pelsstell".

Muna studerte utsikten. Dette er fin trening i å stå på kjetting for en unghund.

Prikken koste seg!

Dette var en fin anledning til å ta portrettbilder, og her er resultatene: (de beste ?)

Imsa

Jøtul

Muna

Prikken

26. Februar
På snørekjøretur med 3-spann

Blisterbekkvegen er fin å ty til når man bare vil ut en snartur med hundene. 12 minutter med bil så er det bare å spenne på seg skiene. Det har blitt ganske mange turer her i vinter, både med slede og med ski. I dag er det Prikken, Muna og Fi som er med.

Det går så det griner!! Selv om det egentlig er ganske tungt føre med 10 cm nysnø i sporet. Her har vi snudd og det er flatt før det blir nedoverbakker. Og Prikken er veldig bestemt på at han skal hjem igjen, så han drar mest etter vi har snudd.

Ja, Guri er også med. Hun løper etter for halv pris.

Tilbake ved bilen. Muna må puste ut etter nedoverbakkene. Hun er skikkelig ivrig.
Forresten, det er ikke lett å få på seg skiene og få startet med disse tre. Fi er festet i halsbåndet når jeg starter, og så skifter jeg over til sela i fart...

**************

22. februar
Med 6-spann på Ormssætermyra
Jeg hadde lånt en hund for helga, fordi jeg hadde lovt naboen å ta dem med på en tur. På den turen manglet selvsagt fotoapparatet.
Hunden vi lånte var Daniel av Vargevass fra Vikerkollen Kennel.
 
Her har han lånt senga til Prikken.
Men jeg og Rita ble enige om at vi skulle utnytte ham litt og dagen etter reiste vi til Ormsætermyra for å kjøre med slede. (Hamar hundekjørerstadion)

Klare til start!
Bakerst Rakkas og Skaidi, i midten Fi og Prikken og fremst Daniel og Muna.
Det var 12 - 15 kuldegrader og sol.

Fi er ikke større enn at hun går fritt under midtlina, i alle fall med Daniel foran, han er ganske høy. Derfor lagde hun problemer for Prikken med at hun skulle gå helt inntil han. Vi byttet på Prikken og Rakkas. Her får Rakkas litt av samme problemet.

Her går det bedre. Muna og Daniel byttet side og Daniel holder seg til høyre. Jeg har en mistanke om at Fi vil gå på siden av lederhundene for å se framover, og her går det bra å se på venstre side av Muna. Vi kjørte 12-kilometeren. Siden Muna var med hadde vi mange pauser. Men vi måtte jo utnytte at vi hadde et såpass bra 6-spann, derfor ville vi ikke kjøre kortere selv om det sikkert hadde vært best for minstefrøkena.

Alle hundene jobba veldig godt. Muna holdt helt til mål, og var så fornøyd med å få gå sammen med Daniel.
Det var skikkelig moro å kjøre på disse slake myrene og på så fine spor!

******************
18. februar

Mesja har flyttet. Mer her

****************
4. Februar
Snørekjøretur med valpene


Måtte prøve valpene alene. Får jo vite litt mer om dem da, enn når de har hjelp av andre. De viste gode takter begge to, men jeg fikk svi for at de har fått løpe løse så mye. De var på tur ut av løypa flere ganger. Muna skal snøbase Mesja hver gang de løper i bredd. Derfor fikk Muna litt lengre bånd slik at hun hele tiden kunne springe litt foran Mesja. Det fungerte ikke helt. Muna ville snøbase Mesja innimellom likevel.

*****************
26. januar:
Ut på tur


Jeg snørekjører med Fi, Imsa og Jøtul. Valpene har passert 7 mnd, men er fremdeles greie å ha løse. De løper fremst men ender med å base i snøen slik at vi andre passerer dem. Dette driver de på med hele tiden, så når vi kommer tilbake til bilen er de blitt to isklumper. Den lille rød-hvite hunden midt på bildet er Islandshunden Frøya som er på besøk. Med på turen er Rita, som kjører 3-spann med sine to hunder, Rakkas og Skaidi, og Prikken.

*******
15. januar:
Binna er blitt "reivunge"!


Binna har en byll midt oppå ryggen. Den gikk det hull på og vi har vært hos dyrlegen og fått rensket opp såret og antibiotika. Bandasjen er for å hindre at hun klør seg.
*******
12.01.2010
Det hender det må til en schipperke...


...for at vi skal komme i mål.
Vi har vært på tur og Guri prøver seg som lederhund.
For fotografen.

 

Startside | 2010 | Veret 2010 | 2011

Området ble sist oppdatert 31.01.11.