14. februar 2011

Det blir ikke så ofte oppdatert, men jeg må prøve å få med noen av bildene jeg har tatt av hundespannet hittil i år.
 

2. nyttårsdag. Kjørte fra Øvre Åstbru og innover Øyervegen. Her går Muna alene som leder. Det fungerte greit.
Jøtul var med Jon på trugetur denne dagen.


På tilbakeveien satte jeg Xanti fram. Hun går alltids hjemover. Muna begynte også å bli sliten i hodet og ukonsentrert, men det hjalp å få støtte av Xanti.


12. januar. Startet fra Fuglesengsæterkrysset. Alle er ivrige før start.
Gråhundene og bayeren synes det er stas å lage mest mulig lyd.


Sporet gikk ned på Mesna ved Mesnasaga. Her har vi fint driv langs Sør-Mesna.


Det var spor opp ved Baggen og oppover Tassladdholvegen, men hervar det nysnø i løypa. Dette syntes ikke Xanti noe om, og ville ikke gå lenger. Da var det Fi som fikk prøve seg foran. Det gikk greit et stykke, men Fi skal jo base i snøen eller sjekke alle spor hun ser utenfor løypa, så da løypa snudde oppå Onsum-myra satte jeg Xanti foran igjen.


16. januar. Trine og Nero var med. Hadde med ekstra mannskap fordi jeg skulle tråkke med truger det siste stykket av hundeløypa. Den biten som går under høgspenten mellom enden av Blisterbekkvegen og Onsum-myra er ikke god å kjøre første gang med snøscooter, og særlig ikke med den løse snøen som er i vinter. Vi starta ved bommen i Blisterbekkvegen. Oppe ved enden av vegen tok jeg på meg trugene og vada ut i løssnøen. Det var ikke mye hold i snøen, så jeg gikk nedi til midt på leggen. Trine prøvde å holde igjen spannet bak meg. Det gikk sakte framover, og hundene ble utålmodige. De var ikke stille! Det er den sakteste kilometeren jeg noen gang har kjørt med hundespann. Vi kom da til slutt ned til Onsum-myra og fant igjen scootersporet. Derfra kjørte vi ned på Sør-Mesna og opp igjen ved Mesnasaga og vegen tilbake til bilen.


17. Januar. Nå var hele runden av hundeløypa klar, så nå skulle jeg prøve den. Skaidi og Rakkas var på besøk denne helga, så de var med. Startet på parkeringsplassen ved Rolandskoia (Pedersvehøgda, rv 216). Løypa følger høgspenten opp på Onsum-myra der den deler seg. Jeg valgte å kjøre ned på Sør-Mesna derfra. På bildet er vi på tur østover Sør-Mesna.

Løypa går på land ved Mesna-saga og opp på Blisterbekkvegen. På bildet står vi midt i bakkene i Blisterbekkvegen. Her har jeg jagd sau i sauesankinga. Flere ganger.


Passert Onsum-myra nok en gang, og på tur ned bakkene mot parkeringsplassen.
Muna og Skaidi i led, Fi og Rakkas på midten, Prikken og Xanti bakerst.


21. januar. Har hatt noen turer i hundeløypa med 4- spann også. Dette var nok en av de sjeldne turene Xanti gikk hele runden som leder. Men hard løype og godt føre er nok positivt for viljen. Likedan at det hadde gått noen før oss i løypa. Det var heller ikke så kaldt denne dagen, for bayeren gikk uten frakk.
Ja, gråhundene er ikke med. De fikk løpetid i januar begge to, og da er det slutt på at de vil være med på spannet. Jon har hatt dem med på snørekjøreturer, men det er ikke moro det heller. Imsa kommer nok i gang igjen uti mars, mens Jøtul håper vi er drektig, så hun blir nok ikke med på spannet igjen denne vinteren.


11. februar. Det snødde en del dagen før, og om natta kom vinden og flytta på snøen. Vi var de første ut i løypa etter dette været, og Skaidi og Muna fikk en utfordring.


Her er løypa helt borte. Den kan skimtes mellom trærne lenger framme. Jeg er svært fornøyd med de egenskapene Muna viser til å finne igjen sporet under slike forhold. Hun begynner også å bli temmelig sikker på høyre og venstre. Jeg har god tro på at hun vil bli en skapelig lederhund med tiden. Muna og Skaidi fungerer godt sammen i led.


13. februar. Morsdagstur. Inger og Maia var med. Maia er border collie og opptatt av hvor mor er. Her går hun bakerst sammen med Prikken.


Hundene jobba jevnt. Det gikk ikke fort for det var kaldt og fokksnøen var temmelig trå. Og der snøscooteren hadde bomma på løypa gikk vi ned med både slede og mannskap. Med to på sleden er det vanskelig å unngå velt når den ene meia bare forsvinner rett ned...


Tilbake ved bilen igjen. Skaidi og Muna fremst. Fi og Rakkas i point. Så Xanti alene og bakerst Maia og Prikken.
Og Inger på sleden.

Startside |

Dette området ble sist oppdatert 18.02.11.