30. april 2011

Oppsummering vinteren 2011

Vinteren sluttet brått! Etter en kald januar og kjølig februar var snøen bare luft da det ble mildere i været i mars. Så selv her, på 640 m, var det full vår 1. april. Siste sledetur var i hundeløypa 9. april. Da var det barflekker i løypa, og snøen var råtten. Med småvalper hjemme var ikke lysta veldig stor for å reise lange veger for å finne sledeføre, så dermed sa vi oss ferdige med vinteren.

Her er kommentarene på hundene for vinteren:
Prikken 11 1/2 år: Har blitt gammel. Skal ikke ha mye fart før han henger etter. Likevel har han greid 2-mils turene.
Xanti 9 1/2 år: Stort sett jobbet bra siden nyttår. Går bedre bak i spannet enn foran. Som leder kan hun finne på å snu spannet.
Muna 1 1/2 år: Svært fornøyd med henne. Hun har lært å møte spann, kjøre forbi og bli forbikjørt. Hun brøyter løype, og finner igjen løyper som er helt borte i snøfokk. Hun har ingen problem med at andre spann følger i hælene på oss. Kort sagt; hun har mange gode lederegenskaper. Men hun skulle ikke ha gått så mye i led i vinter. Hadde hun gått bak i spannet hadde hun blitt mer hjernevaska på å gå framover. Nå har hun lært seg at hun kan stoppe hvis hun finner spennende lukter. Men man kan ikke få alt her i verden, og jeg har ikke hatt noe valg.
Fi 9 år: Har gjort en god jobb i vinter.

Totalt 585 km f.o.m. januar t.o.m. april på 37 turer.
Jeg har hatt en fin vinter med spannet mitt!!


Siste turen i hundeløypa i vinter 9. april. Her er vi ved Sisselberget.

26. mars 2011
Lillehammer Brukshundklubbs Klubbmesterskap i hundekjøring
ved Kroksjøen.

Da Larry og Kjell Roar inviterte til klubbmesterskap sa det seg jo selv at her var det bare å stille til start! Siden jeg har kjørt mye med 6-spann der jeg har hatt med Ritas hunder i vinter, meldte jeg på i 6-spann. Dermed måtte jeg kjøre snarvegen om Veldre for å hente Skaidi og Rakkas, før jeg kjørte til Sjusjøen i morges...

Jeg hadde egentlig bestilt Jon som fotograf, men i går kveld ble vi enige om at vi ikke ville at Jøtul skulle være alene så mange timer, som dette kom til å ta, så Jon ble hjemme i stedet. Jeg tok noen bilder, men det ble ingen av hundespanna.


Her er bikkjebiler lina opp med langkjettinger og hunder. På den nærmeste kjettingen står, fra venstre, Muna, Xanti, Prikken, Skaidi og Rakkas. Fi lå i bilen, for det var for kaldt for henne å stå ute. Dessuten alt for skummelt med alle hundene. Mot himmelen ser vi kite-skjermer. Det var mange som drev med kiteing på Kroksjøen.


Vi hadde mulighet til å gå inn i lavvoen for å varme oss hvis det var behov for det.


Sledene er klare til bruk. Vi var til sammen 7 spann som startet i klubbmesterskapet. Løypa var på 12 km. Det var solskinn og et par kuldegrader, men sur vind. Knallhard løype og nesten like hardt utafor halve strekningen. Resten av løypa var nyoppkjørt. Der var det noe plumpeføre.


Rakkas venter på at vi skal ut på tur.

Vi ble nr 4 av 4. Men jeg turte ikke å kjøre fortere, jeg begynner å bli for gammel...  Største problemet mitt var der løypa var høgere enn det utafor, for sleden skrensa så mye når den kom på kanten av løypa. Og blir det bråstopp mot noe når sleden står på tvers, da ligger man der. Jeg greide heldigvis å unngå velt. I den delen av løypa der det var plumping, fant hundene ut etter hvert at det var hardere å gå utafor løypa. Men de ble ikke helt enige om hvilken side de skulle gå på, for noen ville ga på høyre side og noen på venstre side...

Vi kom i alle fall rundt løypa alle sammen, vi hadde fint vær og arrangementet var skikkelig trivelig, så vi venter på at dette gjentas neste år!
 

Startside |

Dette området ble sist oppdatert 27.01.12.