31. desember 2011

Oppsummering av høsttreninga 2011

Målet denne vinteren var i utgangspunktet å få trent Muna såpass at noen kunne kjøre henne i løp i vinter. Men så har ryggen min vært vond og ikke helt enig i dette, og da har jeg måttet justere ned målsetningene litt. Da Muna atpåtil fikk løpetid i desember og jeg forventer en downperiode i etterkant, ble hun para i romjula (i stedet for å vente til neste løpetid, som med drektighet da  sannsynligvis vil ødelegge hele høsttreninga neste sesong), og så får vi se hva det resulterer i. Med to nye hunder i høst, har jeg i alle fall et bra turspann nå ved års-skiftet.

Prikken 12 år: Klarer turer på inntil ei mil, litt etter dagsform og temperatur. Blir fort varm. Det skal gå temmelig sakte for at han skal greie å trekke, men han løper med.
Xanti 10 år: Laga mye rot som leder tidlig på høsten. Etter jeg fikk Ruby har hun gått i point og går bra der. Merker kanskje alderen? blir sliten.
Muna 2 år: Går mgt bra. Jobba hardt for å holde styr på Xanti tidlig i høst. Egentlig ganske morsomt å se. Det ble mye bedre da jeg fikk Ruby. Har vist at hun passerer både hunder, folk, biler, sauer og hester i høst.
Ruby 8 1/2 år: Fikk henne sist i oktober. Utrent. Ivrig! God som leder, men vanskelig med kommandoer. Mgt høyrevridd. Gikk mgt bra i desember.
Elling 8 1/2 år: Fikk han i midten av oktober. Utrent. Ivrig! Gikk mgt bra i desember.
Fi 9 1/2 år: Løper med. Trekker ikke noe lenger, men har ingen problemer med farten.

Muna og Ruby har blitt et radarpar i led!!

Ritas hunder, Skaidi og Rakkas, har også vært med noen turer, men ikke så jamt som i fjor høst.

Jeg har også vært med på kjøringa til Lillehammer Brukshundklubb på Birken flere ganger i høst. Der har vi kjørt vogn og hatt med oss passasjerer. Da har vi fått trent mye passeringer og møtinger med andre spann. Vi har vært 4 - 5 spann på disse kjøringene. Trine med hundene Luke og Nero har også vært med på mitt spann.


Bilder fra i Høst:


16.10.2011

Vi har satt sammen et 10-spann! Dette er første tur vi prøver Elling.
I led går Muna og Skaidi. I point Nero og Luke. På midten Elling og Xanti. Så Prikken og Imsa. Og bakerst går Fi og Rakkas.


Pause. Midt i spannet finner vi Trine som eier Luke og Nero, to huskyblandinger, og undertegnede.

04.11.2012

På tur med 8-spann foran vogna. Trine sitter i vogna med Imsa i fanget. Imsa syntes det gikk for fort, og måtte hvile litt. Det ble litt for mørkt for mobilkamraet mitt så det ble lang lukkertid og uklart. Men et morsomt bilde likevel.På grunn av ryggen min ble det noen turer foran bilen etter det var kommet snø også. Men første sledetur denne sesongen var først 9 desember. Før det var det for lite snø.

 

Startside |

Dette området ble sist oppdatert 27.01.12.