30. april 2012

Oppsummering av vinteren 2012

Målet denne vinteren var i utgangspunktet å få trent Muna såpass at noen kunne kjøre henne i løp i vinter. Men så har ryggen min vært vond og ikke helt enig i dette, og da har jeg måttet justere ned målsetningene litt. Da Muna atpåtil fikk løpetid i desember og jeg forventet en downperiode i etterkant, ble hun para i romjula. Men Muna gikk tom, så hun var lederhunden min hele vinteren likevel. Midt i januar veltet jeg med sleden og skadet et bein. Var ganske redusert i 5 uker og treningsturene ble ikke lenger enn ei mil, men jeg greide å holde hundene i gang. I mars var jeg fit for fight igjen og vi fikk noen fine turer på 2 1/2 mil på vårsnøen. I april ble det én tur med slede, den 10., på nysnø. I tillegg hadde vi noen turer med vogn. Før lamminga tok over...

Prikken 12 1/2 år: Spann eller Wheel. Klarte turer på inntil ei mil, litt etter dagsform og temperatur. Ved lengre turer ble han hjemme. Klarte heller ikke turer to dager på rad. Ble fort varm. Det skal gå temmelig sakte for at han skal greie å trekke, men han løp med. Er overrasket over at han greide det. Men det gikk fint og han var så fornøyd over å få bli med.

Xanti 10 1/2 år
: Spann (point). Hadde løpetid i januar og tok svangerskapspermisjon etter det. Hun dro nesten ingen ting på hele vinteren før vi begynte å kjøre vogn i april. Da kunne hun jobbe litt igjen. Har løpt med spannet og ikke vært til hinder, ikke problemer med farten.

Ruby 9 år
: Leder. Høg intensitet. Etter hvert som vi ble kjent kom kommandoene også. Er veldig fornøyd med henne. Stødig leder som passerer det meste. Er den som takler plumpe-føre best.

Elling 9 år
: Wheel eller spann. Meget høg intensitet. Må være obs på at han kan bli varm. Har nok vært det meste av trekk-krafta i vinter. Er veldig fornøyd med ham.

Muna 2 1/2 år
: Leder. Litt ujevn intensitet. Hadde down etter løpetida, men gikk bedre fra uti februar. Jobber ikke max når vi er alene i løypa, men er det flere spann så setter hun inn et ekstra gir. Har blitt god på kommandoer. Å finne igjen løyper som er fokket igjen synes hun er fryktelig morsomt!

Fi 9 1/2 år: Løper med. Trekker ikke noe lenger, men har ingen problemer med farten. Men når det er noe å jakte på, da...

Muna og Ruby er et radarpar i led!! De utfyller hverandre.

Ritas hunder, Skaidi og Rakkas, har bodd hos meg en del i vinter. Rakkas er et arbeidsjern og jobber hardt. Var ikke så ille til å skulle tisse på alle busker i oppoverbakkene i vinter. Skaidi jobbet også bra i vinter og gikk som leder noen turer da Muna trodde hun var drektig. Men da løypa var fokket igjen ga hun opp og Muna måtte trå til.

Totalt f.o.m. januar t.o.m. april ble det 44 turer og 635 km.
Jeg har hatt mange fine turer med hundene. Og nå synes gråhundene at det går for fort, så de vil ikke være med lenger. Det må jo bety at det har vært en oppgradering av spannet...

Bilder fra i vinter:14.01.12 "Dørstokkmila" på Hamar.


07.02.12 8-spann i hundeløypa hjemme. 4 trekkhunder og 4 turister.


02.03.12 6-spann i hundeløypa. Uten Skaidi og Rakkas.


20.03.12 4-spann ved Aksjøen


23.03.12 6-spann ved Aksjøen


14.04.12 Tur med vogn. Nysnøen lå enda i skyggen, men der sola tok var det bart og sølete...
Her har Junior kommet med på laget.
 

 

|

Dette området ble sist oppdatert 20.07.12.