31. desember 2012

Oppsummering av høsttreninga 2012

Høsttreninga i år har vært spennende med mange nye hunder. Junior fikk jeg i april, så han fikk jeg noen turer med i vår, og vi fikk sommeren til å bli mer kjent. Likevel var det ikke før i høst at vi har blitt kjent i spann-situasjon. Prins fikk jeg i begynnelsen av september, i starten av høsttreninga, noe som jeg synes var positivt. Det har vært en del utfordringer, men nå er jeg bra fornøyd med ham. Den største utfordringen er vel at de tre hannhundene ikke kan gå sammen. Jeg er nødt til å kjøre dem etter hverandre. Det ble noen turer i høst med 6 hunder i 8-spann-line. Junior er veldig usikker på andre hannhunder og vil ikke ha dem innpå seg. Det er greit, det visste jeg da jeg fikk ham. Elling er egentlig snill og grei, men det er så stygg lyd i ham at andre hunder blir redde. Prins er også grei, men han reagerer på lyden til Elling og blir usikker. Men jeg håper at jeg etter hvert skal kunne sette Elling og Prins sammen i spannet, men vi får se. I oktober var Pu 6 mnd og fikk begynne å bli med. Korte turer til å begynne med, forsiktig økning, så nå i jula har turene vært på ei mil. I november henta vi Lucy og Pesja, og for Lucy, som har hatt valper i høst, har det vært en fordel at jeg har tilpasset hele spannet etter valpen Pu.

Kommentarer på hundene:

Xanti 11 år: Spann/point. Løper med i spannet men jobber ikke lenger. Den med mest lyd når vi står stille. Det morsomste er nok å være med de andre og lage lyd!

Ruby 9 1/2 år
: Leder. Høg intensitet. Stødig leder som passerer alt. Trygg på å holde høyre side på veg.

Elling 9  1/2 år
: Wheel eller spann. Meget høg intensitet. Må være obs på at han kan bli varm. Mye trekk-kraft i den gamle gutten. Sliter litt med farten.

Junior 8 år:
Point. På barmark gikk han veldig bra. Har vært litt mer ujamn etter det ble snø og sledeføre. Er litt for interessert i å stoppe og tisse. Har prøvd ham som leder, men han kan ikke brukes på trafikkerte veger, da han vil gå midt i vegen og kan finne på å gå helt over til venstre side.

Lucy 7 år: Point. Jobber jamt. En som du egentlig ikke merker, bare gjør jobben sin.

Muna 3 år
: Leder. Litt ujevn intensitet. Jobber ikke max når vi er alene i løypa, men er det flere spann eller elg eller annet spennende, så setter hun inn et ekstra gir. Har blitt god på kommandoer.

Prins 2 1/2 år: Wheel/Spann: Var ujamn i starten. Gikk like mye ut i grøfta for å tisse og snuse som å trekke framover. Fant ut at hvis han gikk på venstre side, så ble han hindret i å komme ut i grøfta og da virket han mye mer framover. Nå siste halvdel av desember har jeg vært bra fornøyd med ham, så jeg håper han fortsetter sånn.

Pu 1/2 år: Spann/Wheel. Gikk rett inn på spannet! Jobber som et uvær, ikke noe tull! Her blir utfordringen å ikke kjøre henne for hardt i vinter.

Fi 10 år: Har vært med på høsttreninga, men syntes det går for fort, så hun har ikke vært med siden det ble sledeføre.

Muna og Ruby er et radarpar i led!! De utfyller hverandre: Muna kan venstre kommando og Ruby kan høyre... :-)

Totalt f.o.m. august t.o.m. desember ble det 46 turer og 394 km.
Er vel ikke fornøyd med det, men jeg får trøste meg med at jeg har tatt hensyn til valpen og til Lucy som kom utrent inn på spannet i november. I tillegg har det vært flere perioder i november og desember med holke og dårlig føre som har hindret en i å komme ut.

Bilder fra i høst:


28.11.12 Trening foran bilen i Næra-vegen

10-spann i fint driv på nysnøen. Rita var med med sine to hunder.


Pause. De to bakerste hundene, Rakkas og Skaidi, er Rita sine hunder.


Pu er ivrig etter å komme avgårde!!

31.12.12 Nyttårsaften-tur

Klare til start


I Baggvegen må vi brøyte løype.
 

Da vi kom til Baggen var hundeløypa oppkjørt og her er vi i fint driv opp Tassladdholvegen.


Rundt Onsum-myra, før vi tok samme veg tilbake.


På tilbaketuren snødde det tett og med en temperatur på like under null, tok det ikke lang tid før jeg hadde et "snøskjold" over hele meg.


Tilbake ved bilen igjen.

 

|

Dette området ble sist oppdatert 06.01.13.