Oppdatert 15.01.13.

Startside

 

Bilder og hendelser i 2012 (ved Anne)
Her kommer bildene som er brukt på framsida i 2012, pluss andre bilder og nyheter.
Scroll nedover så finner du det som er henvist til fra framsida.


31.12.12
Oppsummering av høsttreninga

30.12.12
Romjul

PCen slutta å virke lille julaften. Det førte til at nå har det blitt gjort alvor av å flytte hjemmeside-programmet til min nye bærbare PC. Som jeg snart har hatt i ett år. Det er ikke alt som går like fort her i huset... Men jeg er heldig som bor sammen med en PC-tryllekunstner, slik at alle bilder og ellers alle dokument er berga! Men jeg mangler bildebehandlingsprogram, så det blir ingen bilder i dag.

Men vi er begge på facebook nå og det finnes noen bilder fra romjula der.

******
23.12.2012
God Jul!


******
17.11.12
Lillehammerutstillinga 2012


Ogna fikk exelent. Dommer Arild Berget


Fi ble BIR og BIR Veteran, 2BIG og BIS Veteran.
 På bildet kåres utstillingens beste jaktpremierte hund. Elghunden vant og Fi ble nr 2.

******
13.11.12
Nye bilder av Pesja!
9 uker gammel

De to første bildene er tatt på kjøkkenet for to dager siden. De andre ble tatt i dag da vi var ute på tur på skaren. På to dager har det ene flippøret reist seg, nesten. Pesja er født 10.09.12.













******
11.11.12
Ny valp og ny hund!

Vi har vært i Sverige, i Kyrktåsjö (18 mil nord for Östersund) og henta mor og datter!

Lille Pesja sammen med mamma Lucy har flyttet inn i gården til Fi, som for tiden bor hos Annes foreldre. De to første dager i nytt hjem har bydd på MYE regn, så de setter pris på tak over hodet.

De kommer fra Awangas kennel, Caroline Jönsson Hoffmann  og Bo Hoffman. Fullt navn er:
Awanga's Narnia Lucy og Awanga's Isabelle Petsjenga Bella.


Ett minutt brukte de på å lære seg selv å gå luka, og de har lært seg at det er godt å ligge inne når været er dårlig.




Pesja 9 uker

Det er trangt inne, så å få til gode bilder er ikke lett. Jeg håper på bedre vær, for da kan vi gå ut og fotografere.

******
11.11.12
Flere bilder fra Elgjakta!


10.10.12: Jøtul i søk


11.10.12: Stolt skytter og hund med oksen (Foto: Bjørn Sønsteby)


11.10.12: Et flott gevir på denne karen.(Foto: Bjørn Sønsteby)


16.10.12: Så kom snøen! Ogna synes det er moro.


18.10.12: Så ble det en fjorokse på minstejenta!


18.10.12: Det var fryktelig stas med egen elg! (foto Bjørn Sønsteby)

******
27.10.12
Oktober
Pu har passert 6 1/2 mnd. Blitt 56 cm og drygt 18 kg.
Ny bil med hundekasse (kommer nok med på bilde skal du se). Nå har jeg i alle fall plass til hundene. Høsttreninga går sin skjeve gang. Pu har debutert i spannet, og det ser meget lovende ut. Det har blitt elgfall (elgen har alt havnet i fryseren). Vi har vært på utstilling i Vikingeskipet. Og vi har fått en forsmak på vinteren. Kort sagt: Oktober er snart ferdig!

11.10. skjøt Jon en elgokse med 16 takker! Hunden som gjorde jobben var Ask, hunden til Bjørn.

Her blir elgoksen fraktet fram til bilveg.



13.10. Var jeg i Vikingeskipet på NKK-utstilling med Ogna. Dommer Per Harald Nymark syntes hun var steil i fronten og at hun var for lita, og ga henne Very Good. 25 gråhunder påmeldt.
14.10. Var det Fi sin tur i utstillingsringen. Hun ble BIR-veteran og BIM. Paula Rekiranta var dommer for 5 stk bayere.

18.10. Ble det skutt en elgkalv for Ogna! Skytter var Bjørn.
Jøtul har også hatt flere loser, men enten har det vært feil dyr, eller elgen har blitt støkt uten skuddsjanse.


Bilde tatt 26.10. Pu blir nok ingen utstillingsstjerne. Men en arbeidshund har jeg trua på at det er i henne. Veldig energisk. Jeg har ikke lyst til å bo i en leilighet sammen med henne. Godt vi har hundegård og flere hunder. Og så har hun sjarm til tusen. Pratsom, ikke mange 4-beinte som kan si navnet sitt.

******
21.09.12
Jøtul også sluppet etter elg
Jøtul må også få prøve seg. Sted er jaktterrenget i Åstdalen.





Hun fant elg og ble stående i los i en time. Men da Jon skulle prøve å stille innpå, for å se om han kunne få tatt bilder av dem, var vinden selvsagt så forederisk at den snudde (mange ganger) og elgen ble støkt. Det var forresten så tett med skog og kratt der elg og hund var, så det var vanskelig å få tatt bilde. Jøtul fulgte etter elgen og greide å stoppe den noen minutter. Men den ble støkt igjen og forsvant. Jøtul hang på, men ga seg og snudde da elgen kryssa Aksjøbekken.

******
21.09.12
Høsttrening
Høsttreninga er godt i gang.

Her er vi på tur i fin høstsol. Foran er Ruby og Muna. Bak dem er Junior, så Elling og Fi, og bakerst er Prins. Litt bakvendt å bruke 8-spann line til 6 hunder, men ingen av hannhundene kan settes sammen. Junior kan gå som leder, men når Muna har løpetid, kan ikke hun gå sammen med en hannhund. Xanti er forresten hjemme med løpetid, og når hun er tilbake i spannet vil det jo se litt bedre ut...


To lederhunder som har vært en tur i grøfta og funnet søle.
Ruby til venstre, Muna til høyre.


Ruby (med hale lånt av Muna)


Muna


Elling


Prins

******
20.09.12
Første slipp med Ogna
Ogna fikk noen turer løs i skogen sent i fjor høst uten elgarbeid, men dette var første slipp denne høsten, og nå er det alvor for nå går vi for å finne elgen. Sted var jaktterrenget i Åstdalen.

Ogna utstyrt med GPS-peiler. Hun undrer nok på hvorfor det er nødvendig.


Det er i alle fall moro å løpe i skogen!!


Er det noe spennende borti skogen?
Denne dagen ble det ikke no elg.

******
20.09.12
Oppdatering
Har sett på at sida som beskriver kennelen har gått ut på dato for en stund siden. Nå er det ny tekst og nye bilder. Og så har jeg fått med de nye hundene. De vil få egne sider de også, når jeg rekker det.
Bare se her!

******
17.09.12
Høst

Midt i september, og nå har det definitivt blitt høst! Elgen beiter i hagen om natta. Dette skjer hver høst, og det er noen små trær som blir beskåret. Buskene er det ikke så farlig med, for de trenger beskjæring. Men trærne får fort uopprettelige skader, når elgen bryter av stammen.
Været har vært betydelig bedre i august og september. I august var det faktisk litt varme i mange dager. September har hatt mange soldager, men det har vært litt pussig, for ofte har halve dagen vært grå og med regn og andre halve har vært med sol. Det ligner mye på slik været kunne være i Trøndelag da jeg vaks opp...

Pu har passert 5 mnd og begynner å bli stor.

Hun vokser og vokser og vi er spente på hvor det ender. 5 mnd gammel var hun 53 cm og 17 kg, så hun blir nok i øvre del av skalaen... Hun er fremdeles enkel å ha løs, kommer som ei kule på innkalling, og så lenge sauene er på andre sida av gjerdet, bryr hun seg ikke om dem. Nå går jo sauene på jordet og da kan jo vi gå i skogen. Kattene jager hun slik at de løper og gjemmer seg, og da er hun ferdig med det prosjektet. Lurer på hvor lenge dette varer??? Nå er ikke jaktinstinktet veldig framtredende i alle fall.

Her har det blitt to hunder og en katt i minus. Når man har gamle dyr er det bare slik det er. Binna, Prikken og Pusegutt er borte og de blir savnet.

Men hundeantallet går visst ikke så mye nedover likevel. Her har det flyttet inn en ny siberian: Vikerkollen's Ds Prins, 2 1/2 år gammel hannhund. 2. september kom han hit.



Jeg er spent på hvordan han vil fungere her. Så langt ser det lovende ut. Han er ikke kranglete, og han leker godt med Pu. Han har vært med noen turer på spannet, og har vært ganske ujamn. Jeg har prøvd litt forskjellig plassering av ham for å se om det hjelper, og jeg tror jeg har funnet løsningen. Han må gå på venstre side, da jobber han godt. På høgre side kommer han ut i grøfta, og der er det for mye som distraherer ham og han blir ukonsentrert. Jeg får prøve noen turer så får jeg se om det hjelper.

Nytt speilrefleks-kamera har det også blitt. Den gamle D50-en har blitt for gammeldags. Når en bare irriterer seg over at bildene blir dårligere enn med det gamle analoge, så er det jo greit å utnytte den teknologien som har kommet de siste årene.
Her er noen nye portretter:

Ogna


Junior


Elling


Muna

******
21.08.12
Pu og Ogna

Pu og Ogna har funnet hverandre og leker en del sammen. Nå er det slik at Pu er drygt intens for Ogna, så når de har vært sammen noen timer må Ogna få fri. Hvorfor de absolutt skal leke oppi hundesenga og ikke uti hundegården, er ikke godt å si. Det blir slitasje på senga i alle fall! Legg merke til hunden i venstre billedkant. Det er Xanti. Hun gir fullstendig blaffen i hva disse ungdommene gjør.












******
12.07.12
Sommer
Nok en sommer med øs-pøs regnvær. Nå tåler vi finvær lenge før faren for skogbrann blir overhengende. Men værmeldinga sier fortsatt regn. Men det var faktisk oppholds i dag så lenge at jeg rakk å gå ut og ta noen bilder av Pu som nettopp har blitt 3 mnd!

Store ører (paraboler), stor snute og lite hode. Typisk valp i vekst...
Har glemt å si at hun heter Snørokks P'shugak på papiret.


Å ta gode bilder av valper er en tålmodighetsprøve. Dette var det jeg rakk før hun gikk.


Pu måtte sjekke bekken selv om hun ikke ville bli våt. Det er så fryktelig spennende med klukke-lydene fra bekken. Denne bekken skal normalt være tørr nå i juli.


Vi møtte 14 år gamle Rødtopp


Rødtopp har satt seg i respekt og Pu vet at hun har skarpe klør, men kan ikke dy seg for å prøve å få henne med på leken.
Så begynte det å regne igjen og Pu ville komme seg i sikkerhet så hun løp opp på verandaen.
Rødtopp søkte skjul i låven.

Boffen i skoffen

Junior har funnet en fin liggeplass. Dette er en skuff, og når han ringer seg sammen oppi den får han støtte på alle kanter. Samtidig står den oppå bordet og da får han god oversikt over alle kattene som går forbi. Her er det en katt bak meg som fanger oppmerksomheten.

******

14.06.12
Ny valp!
Lille Pu har flyttet inn og nå er det hun som styrer hverdagen her.

Pu er fra Kari og Ulf Hope, Snørokk Kennel. Hun ble hentet 2. juni, 8 uker gammel.


Noen ganger er det som om det lyser ugagn...


En målbevisst ung dame... Vi gikk tur i løypetraseen sammen med Imsa, Jøtul, Ogna og Guri. Hadde også selskap av noen sauer et stykke. Skal nok bli godt kjent her etterhvert.

*****
11.05.12
Fi jubilerer!
Vår kjære bayer er 10 år i dag!


Fi venter spent på kakepyntinga.
Hun har ikke blitt grå enda, men hun har lysnet litt, blitt met gul i stedet for rødbrun.


Bløtkake med molte og krem oppå, og rips, bringebær og krem inni.


Fi fikk selvsagt slikke krembollen...


Hmm, dette er ikke hverdagskost, men det lukter godt!


Det smaker godt også!


Mmmmm...

******
30.04.12
Oppsummering av hundekjøringa i vinter.

******
28.04.12
Elghundutstilling på Rena
Stilte Ogna på Renautstillinga. Hun fikk Exelent med CK


Vi møtte Sanko der. Han fikk Exelent. Sanko er Ognas bror.

******
09.04.12
Ny hund i Skutbergsvea!
I dag flyttet denne flotte karen hit:

Han heter Vikerkollen's First Duke Jr og blir 8 år til sommeren. Han var med på både Femundløpet og Finnmarksløpet i vinter, men nå er han pensjonist og jeg fikk lov å overta ham fra Vikerkollen kennel.

Disse to bildene tok jeg av Junior, eller Jr,  på spesialutstillinga for 3 år siden.

******
09.04.12
Påske 2012
Palmesøndag var vi på Montebellosenteret i Mesnali og kjørte små og store unger. Dette var i regi av Lillehammer Brukshundklubb, og vi var 5 spann som stilte opp. Vi kjørte en liten runde rundt husene på Montebello, og det var mange som ville sitte på så 8 - 10 runder ble det nok på hvert av spannene.

Det ble riktig så hundsomt på parkeringsplassen...




Glade unger fikk prøve noe de aldri hadde gjort før. Jeg mistenker noen for at de fikk mer enn en tur...


Selv om været skiftet fra sol til snø, og det var en sur vind, så virket det som alle koste seg med dette.




Gråhundene fikk også sine turer, og Ogna fant så fine elgspor i Baggvegen.





Prikken viser her at huskyer er skumle for katter...


Det ble noen turer med vogn i Baggvegen, i stedet for å reise til fjells og kjøre med slede. Det var så iskald en vind de fleste dager, så det var mer fristende å holde seg i skogen.

Her er Ruby og Muna i led, Xanti og Prikken på midten, og Fi og Elling bakerst.
Prikken ble satt inn halvveis på turen.

******
25.03.12
Elghundutstilling på Lena

Ogna i Ringen! Ogna fikk Very Good og Jøtul fikk Good. Ogna fikk en veldig bra kritikk, bortsett fra at hun er i minste laget.

******
24.03.2012
Påskeføre i fjellet!!!
Den siste uka har jeg vært et par turer i løypene mellom Åstdalen og Kroksjøen. Det har vært virkelig flott!

Jeg hadde ikke kjørt der før i vinter, stort sett bare kjørt i hundeløypa her hjemme. Men jeg hadde hørt rykter om at det var andre som kjørte i området. Og da det ble umulig å kjøre der jeg hadde brukt å kjøre pga varmen, så ville jeg se hvordan det var i fjellet. Men siden jeg ikke visste noe om løypene og hvor de gikk, ville jeg begynne med 4-spann for å være sikker på at jeg skulle komme meg hjem igjen...


Det er varmt og da er det godt å base i snøen


Men Muna vil helst fortsette. Her er hun i været med alle 4 beina, men hadde ikke beregnet at Ruby sitter fast i andre enden av nakkelina.

Nå er Ruby også klar til å fortsette. Bak går Elling og Xanti.

Dagen etter forsterka jeg spannet med Rakkas og Fi og kjørte samme løypa.

Jeg starta ved Storstilen i Åstdalen og kjørte forbi Aksjøen og Gjestebudsåsen, før vi snudde ved Kroksjøen. På bildet over nærmer vi oss Kroksjøen.


På veg tilbake. Her har vi myrene ved Aksjøen foran oss. Fjella i bakgrunnen er på andre sida av Åstdalen.

******
19.03.2012
En vårlig rapport!

Når sola skinner og det er varmegrader hele døgnet er det ikke til å unngå at vårfølelsen kommer. Svarttrosten har flyttet inn på fuglebrettet, og vipa er på plass på jordet i Neråsen. Barflekkene dukker opp i bakkene her og krokusen blomstrer i solveggen. Og varmen varer i dagevis!
Jo, da. Skepsisen er også på plass. Dette kommer ikke til å vare! Vi skriver bare midten av mars enda. Det skal ikke være vår her i høgda enda. Sen vinter, ja, men ikke vår. I dag er temperaturen mer tilpasset årstida, med flere kuldegrader i natt og varmen kom ikke før sola kom fram etter høgsdags, som de sier her i Ringsaker, altså etter kl 12. Det jeg frykter mest med en sånn varmeperiode nå i mars og/eller april er at mai og juni blir kald i stedet. Det var nettopp det som skjedde i fjor.


Her går egentlig hundeløypa. Litt dårlig føre akkurat her.

Dette er ved Baggen. Vegen er brøyta og derfor tiner det ganske fort midt i solsteiken.
Det er gråhundene som får tur. Bildene er tatt 14. mars.


Vi hundekjørere tviholder på vinteren så lenge vi kan, og dette bildet er tatt 8. mars, dagen etter siste snøfall. Det blåste kraftig samtidig som det kom langt borti 20 cm snø, så her er løypa helt borte. Da er Muna i sitt ess! Å finne igjen spor som er helt borte synes hun er fryktelig morsomt

******
05.03.2012
Det ble ingen valper, Muna var tom.

Men turer har det blitt. Dette er et bilde fra helga.
I led går Ruby og Muna, på midten Prikken og Xanti, bakerst går Elling og Fi.
Det er ergelig at det ikke ble valper, for jeg har trengt noen nye krefter i dette spannet. Av 6 hunder er det bare 3 som drar. Hadde jeg ikke fått Elling og Ruby i høst hadde det vært kjedelig å kjøre spann. Prikken har blitt for gammel, han greier ikke å løpe og trekke samtidig lenger. Xanti dro ikke mye på høst-treninga, og etter at hun fikk løpetid i romjula har hun tatt svangerskaps-permisjon! Det kan jo hende hun merker alderen også, men hun løper med spannet og har ingen problemer med farten. Med Fi er det det samme, hun løper med, men trekker ingen ting. Men en bayer er jo i utgangspunktet ingen trekkhund, så en kan vel ikke forvente mer av henne. Hun blir jo 10 år i mai, så det ungdommelige overmotet er ikke med lenger heller.
******
31.01.12
Oppdatering på kattene
.......
29.01.12
Elling og Ruby har fått en egen side
.......

29.01.12
Endelig har det blitt en rapport fra elgjakta 2011
.......
27.01.12
Oppsummering av høsttreninga
.......
24.01.12
Ogna har fått egen side

******
14. januar
Nytt år og nye muligheter! Jeg har vært på løp: "DØRSTOKKMILA"
Stedet var Hamar Hundekjørearena. Jeg deltok i 6-spann klasse C (siberians). Løypa var 12 km lang og tida ble 43:41, plassering nr 3. Jeg er svært fornøyd med hundene, De er ikke akkurat trent for slike farts-utskeielser. Hundene syntes nok det var bra med en tur i ei flatere løype enn den vi kjører i hjemme. Samtidig var det kjempegøy med masse hunder i sporet. Men etter rundt tre km i rask galopp, ble jeg egentlig redd for at de skulle gå på en smell og parkere uti løypa der et sted.

Her har de riktig nok gått ned i trav, men jeg tror det var til ære for fotografen, som ikke turte å ta fram fotoapparatet da det gikk som fortest i svingene... Det var ikke mye av de 12 kilometrene som gikk i trav. Men selvsagt, siste halvdel veksla de mellom trav og galopp, og det galopperte ikke like fort på slutten som de gjorde i begynnelsen. Hundene som var med var: Muna og Ruby i led, Elling og Xanti på midten og Skaidi og Rakkas i bakerst.

Denne dagen hadde jeg med ei jente, Om, fra Thailand. Hun er utvekslingsstudent og bor hos en nabo og går på videregående i Lillehammer. For henne er vinter og snø svært eksotisk, og hun vil oppleve flest mulig vinteraktiviteter mens hun er her i Norge. Så jeg fikk en forespørsel fra naboen om jeg kunne få til hundekjøring for henne. Etter litt grubling kom jeg på at hun kunne jo være med og se på dette løpet, og så kunne hun være med meg på en tur i løypa etter løpet var ferdig. Som sagt, så gjort. Da løpet var ferdig, hadde hundene hvilt en times tid, og de hadde ikke noe imot å ut på tur igjen. Bortsett fra Skaidi. Men bare til vi kom oss ut i skogen. Da jobbet hun som hun bruker å gjøre.

Om er hundekjører for første gang!
Denne dagen tror jeg Om vil huske lenge. Hun syntes det var spennende og morsomt med alle hundene som var helt gale etter å løpe, og hun strålte da hun fikk stå bak på sleden sammen med meg og hundene dro oss gjennom vinterlandskapet!

3. januar
:

Med et bilde av Muna som valp vil vi si at Muna er paret og vi venter
siberian husky-valper i månedskifte febuar-mars.
 

Startside

Området ble sist oppdatert 15.01.13.