Startside
Gråhundsidene
Siberian Husky
Schipperkesidene
Bayersidene
Tidligere hunder
 

Om Norsk
Elghund Grå

 
Rasens historie
 
Standard


Våre Gråhunder:

Åstdalen's
Bonkerud Binna
Imsa
Jøtul

 

Området ble sist oppdatert 04.11.10.

Norsk Elghund Grå - Norges nasjonalrase

KENNEL AV TRAULLVARJEN

Gråhundsidene - Sidene med informasjon om Norsk Elghund Grå
Ved Anne Guri Moum

Hvordan Norsk Elghund Grå kom til Kennel av Traullvarjen

Siden vi hadde sibirske huskyer ble disse prøvd på elgjakt og to av dem fungerte meget godt i mange, mange år. I 1997, da vi flyttet hit til Skutbergsvea, var den tispa vi brukte da 10 år og vi begynte å se behovet for en arvtaker. Ønsket fra jaktlaget var en elghund, og vi diskuterte rase. Vi var innom både norsk elghund grå og svart og laikarasene. Men flertallet på jaktlaget så helst at det ble en ordentlig gråhund! Og siden både jeg og Jon hadde gode minner om gråhund, Jon fra sine besteforeldre som i sin tid drev oppdrett av norsk elghund grå, og jeg fra min barndoms hund og bestekamerat, Finn som var, - ja nettopp, en norsk elghund grå, var ikke valget så vanskelig.

I 1999 kom vi i kontakt med Bjørn Sønsteby gjennom noe helt annet hundearbeid i forbindelse med NKK Hedemark og Oppland. Vi fikk raskt greie på at han hadde norsk elghund grå, og etter hvert også at han hadde valper. Vi reiste og så på valpene hans, og siden han hadde en tispevalp igjen bestemte vi oss for at den kjøper vi! Noen dager senere hentet vi Binna. Drev kom til oss året etter fra Valøya, øst for Steinkjer. Vi må jo ha en trønder også!

Bildene viser øverst: Gråhund fra 1930-tallet, eid av Jons besteforeldre. Nederst: Meg og Finn fra 1976. Finn var en habil trekkhund.

Våre Gråhunder spiser

Her finner du
linker til mer informasjon om Norsk Elghund Grå

Norske Elghundklubbers Forbund

Startside | Gråhundsidene | Siberian Husky | Schipperkesidene | Bayersidene | Tidligere hunder | om Traullvarjen

KENNEL AV TRAULLVARJEN