Startside
Imsas Side
Jotuls side
Ognas side
 

Norsk Elghund Grå

 

Imsas Fotogalleri 1

 

Imsas Fotogalleri 2

 

Om Traullvarjen 

Området ble sist oppdatert 26.09.13. 

Imsa

Reg. nr.: 14899/05 Født dato: 06.05.05 Oppdretter: Anders Berg

Imsas stamtavle

N S J(L)CH
Pann
N J(L)CH
Flåttåsens Rikki
NJCH NUCH Burvill
Raia
N J(L)CH
Tussa
NORD JCH Greniskogens Fant
Pia
B K Anna N J(L)CH
A-K Bamse
N S J(L)CH Koss
N J(L)CH Arja

Klara av Hatteråsen
N J(L)CH Norskogens Bamse
N J(L)CH Tundra

Dagboka til Imsa

06.05.12
Imsa 7 år i dag!
...
01.10.11
Elgjakta 2011 Finner du her!
...
06.05.11
Imsa 6 år i dag!
...
25.09. - 01.10.10 Elgjakt på Snåsa
Imsa fikk være med fra 2. dagen. Da ble det hele 3 elger! Ei ku, ei fjorku og en fjorokse. 3. dagen ble det også elg, ei fjorku, men den var visst Binna sin. Imsa var med de resterende 4 dagene også, men det ble ikke flere elger denne første-perioden av jakta.
...
06.05.10
Imsa 5 år i dag!
...
07.04.10
Nå er påska ferdig og vi tar en Oppsummering av vinteren:
Hun har gått mye på spannet i vinter, bortsett fra en periode i februar/mars i forbindelse med løpetid og en stund etter den. Da ville hun ikke gå så fort, og Jon hadde med henne og Jøtul på skiturer i stedet. En tålmodighetsprøve ifølge Jon... Men fra midten av mars var hun tilbake på spannet. Den helt store trekk-kraften er det nok ikke, men hun løper med, og holder stort sett lina stram.
...
25.09. - 01.10.09 Elgjakt på Snåsa
Når hun ikke fungerer som løshund, får hun prøve seg på annen type jakt. Gammelhundene Binna og Eira ble prioritert de første dagene, så Imsa fikk ikke prøve seg før 3. dagen. Og elg ble det! Elg ble det også 5. dagen og 6. dagen.
Når Imsa sporer elg går hun rolig og stødig, og faktisk trekker hun ikke så mye som hun gjør ellers. Når hun ikke har elgspor å følge, vimser hun mye og er litt slitsom å gå med.
...
23.09.09
Vi var ute og kjørte 5-spann i dag, med Imsa som leder sammen med Rakkas. I dag gikk hun veldig bra! Men hundene fikk drikke noen timer før turen og det hadde nok en positiv virkning. Imsa synes helt tydelig at dette er morsomt!! Vår 6. hund, Jøtul synes ikke dette er morsomt, så hun fikk slippe etter en kilometer. Turen ble på 8 km.
...
02.09.09
Imsa har gått som leder på et 6-spann i dag! Den eneste vi har som vil gå fremst av huskyene er Rakkas, og han er heller ingen lederhund. Imsa ble prøvd fordi hun er lettere for Rakkas å få med seg enn de andre. Men det viste seg at Imsa gjorde en grei jobb der framme. Se mer her
...
06.05.09
Imsa er 4 år i dag!
I dag fikk Imsa være midtpunktet. Det ble ikke kake, men en bedre middag. Elggryte er noe som smaker for en elghund! Og i morgen skal vi på birkebeineren og leke med valper. Det er forresten noe vi gjør nesten hver uke, for Anne leder "valpeslipp" i regi av Lillehammer Brukshundklubb.
...
19.01.09
Imsa var med på skiturer, både i går, søndag og i forgårs, lørdag. Imsa synes det er morsomt å trekke (i motsetning til de fleste andre gråhunder) og hun har blitt en flink snørekjørehund. Det har blitt noen turer allerede i vinter.

Såra etter kulene som ble fjerna har grodd og  øyet hennes har vært helt fint siden operasjonen i sommer. :-)
...
29.12.08
Til kontroll, og fjerning av sting. Såra ser helt fine ut. De har grodd bra.
Blodprøven viste ingen sjukdom.
...
23.12.08
Fikk beskjed av dyrlegen om at Imsa må bruke krage så hun ikke skal få til å slikke på sårene. Imsa er tydelig mindre plaget av såra med sting, enn hun var av fettkulene, for hun har ikke brydd seg om såra i det hele tatt. Derfor slipper hun også å gå med kragen (lampeskjermen).
...
15.12.08
Hos dyrlegen. Vi har blitt bedt om å ta ny blodprøve av Imsa i forbindelse med at hun har sukker i urinen. Så blodprøve ble sendt inn til veterinærhøgskolen. Samtidig så dyrlegen på ett par fettkuler som hun har på venstre side. Dyrlegen hadde tid, så hun ville operere dem vekk med en gang. Det ble gjort, tre kuler ble tatt vekk.
...
05.10.08 - 15.11.08 Elgjakt i Åstdalen
Det ser ikke ut som Snåsa-turen virket. Hun går ikke ut på søk. Har sluppet henne sammen med erfaren løshund, men Imsa kommer tilbake til far, når den andre søker ut etter elg.
...
30.09.08
Imsa er med på elgjakt på Snåsa. Og i dag fikk hun være med å gå et drev. Og det ble elg! Og den var tydelig Imsa sin! Håpet er at dette kan være med å gjøre henne heitere på elgen. Men hun er ikke helt god som drev-hund, for hun greier ikke å være helt stille.
...
15. - 23. september 2008
Har sluppet Imsa 4 ganger. (Fom. 15. sept er det lov å slippe elghund for trening i eget terreng). Men hun går knapt utenfor synsvidde. Var hun borti bjørnen eller ulven i fjor høst? Eller har en elg vært etter henne?? Dette er jo enda dårligere enn det var i fjor.
...
10.09.08
Øyet til Imsa er helt fint nå.
...
19.08.08
Hos dyrlegen igjen. Imsa ble dopet ned og dyrlegen fikk undersøkt blinkhinna med lupe. Dyrlegen fant et par mikroskopiske hårstrå som vokste der. De ble skåret vekk med hårsekk og alt. Nye øyedråper.
...
13.08.08
Irritasjonen på øyet er tilbake. Dyrlegen finner en fortykning på blinkhinna. Denne vil hun undersøke nærmere. Ny time neste uke.
...
30.06.08
Til kontroll hos dyrlegen. Øyet ser helt fin ut, og Imsa blir erklært frisk.
...
16.06.08
Imsa hos dyrlegen. Hun har tydelig en irritasjon på det venstre øye. Det har kommet og godt over lengre tid, men nå gir det seg ikke. Dyrlegen finner ikke noe, men gir Imsa noen øyedråper hun skal gå på i 14 dager.
...
05.10.07 - 15.11.07 Elgjakt i Åstdalen
Imsa fikk prøve seg. En gang ble hun observert på tur sammen med elgen. Ellers er hun dårlig til å søke. Men det har vært bjørn i området under jakta og en harehund ble angrepet av ulv. Det skjedde med jegere som satt på post rundt stedet der harehunden ble angrepet samt både harejegere og elgjegere gående rundt i terrenget. Noen som snakker om at ulven er redd folk??
...
05.10.06 - 15.11.06 Elgjakt i Åstdalen
Fra og med 5. oktober begynte jakta her i Ringsaker, og for første gang skulle Jon være med å jakte ”hjemme”, nærmere bestemt i Åstadalen – Storstillia. Jakta starta med ok forhold, men en god del aktivitet av bjørn første 1 til 2 ukene gjorde sitt til at elgen var noe mindre ”samarbeidsvillig” enn normalt. Videre fikk vi tidlig snø senere regn som gikk over til skare. Noe som ga dårlig føre for hundelabbene, når så endelig føret forandret seg så fikk vi så mye snø at det fortsatt ble vanskelig å bruke hundene. Snømengden ble etter hvert så stor at det ble truger og ski som ble framkomstmidlet. Vi fikk alle 10 elgene, men ble ikke ferdige før siste elgjakthelga i november. En liten nedtur at føret for hundene ble så dårlig men vi får tro det blir bedre neste år.
Imsa skal bli laushund, og fikk prøve seg i jakta i Åstdalen. Dessverre ble det ikke så mange slipp da snøen kom så tidlig. Men det har blitt noen slipp etter jakta, for snøen smeltet bort. Hun finner elgen, men loser ikke på den. Så noen barnestjerne er hun ikke. Vi får se hvordan det går neste år.
...
01.08.06
Det ble slutt på å skrive om Imsa. Grunnen var at da hun var ca 2,5 mnd var hun til dyrlegen for en sjekk og da ble det konstatert sukker i urinen. Dette var i juli-05. I desember var hun inne på veterinærhøgskolen for grundigere undersøkelse. De fant ikke noe galt, annet enn at hun har sukker i urinen. Det er bare å se hvordan det vil påvirke henne med tiden. Ellers er hun frisk og sprek.

Imsa har underbitt. Derfor kan hun ikke vises på utstilling, og med det heller ikke stilles på jaktprøve... Kjedelig!
...
02.07.05
Vi har vært på vår første skogstur. Blir nesten borte i blåbærlyngen!
...
30.06.05
Hentet Imsa hos Anders Berg, Furnes.
...
24.06.05
Nytt besøk. Imsa er 7 uker og snart leveringsklar.
...
14.06.05
Besøk igjen. Imsa 5 1/2 uke. Nå er det full fart!!!
...
30.05.05
Var hos Anders Berg og hilste på Imsa og de tre brødrene hennes. 3 1/2 uke gammel.
 

Imsa spiser

Slik er
Imsa

Full av energi!!

Snill, blid og kosete.

Tillitsfull. Glad i alle mennesker.

Ikke spesielt opptatt av fremmede hunder. Vil heller ha kos av menneskene deres.

Har kjeften på rett sted, og sier fra om det meste. (dvs. Bjeffer en del) Spesielt kattene får høre det...

 

Startside | Imsas Side | Jotuls side | Ognas side