Kattene

11.04.13.

Startside
Om Traullvarjen
Om oss
Skutbergsvea
Kattene
Valper
Linker
Gamle Nyheter

 

Det er altså en flokk med katter her på gården .

Flere av kattene var egentlig tragiske skjebner, men det endte heldigvis bra. Fakta er at det blir født alt for mange kattunger hvert år, og folk bruker mange metoder på å prøve å bli kvitt dem. Det tragiske er når folk bare lemper dem fra seg et sted for at de skal dø. Da er det bedre å avlive dem raskt og smertefritt. Men det aller beste er å hindre at kattunger blir til. Her i gården er alle kattene sterilisert/kasterert, men likevel har det visst blitt mange av dem... 

Miri er dronninga på gården. Hun styrer katteflokken med jernlabb og kvasse klør. Hun er den første katta vår og vi fikk henne da vi flyttet hit. Egentlig den eneste av kattene som var nøye planlagt å anskaffe. Hun er veldig tålmodig med valper, og koser seg når hun får være sammen med dem. Etter hvert som valpene har blitt unghunder har de blitt for hardhendte. Og da er det ikke morsomt lenger, selv om hun prøver å kose med dem likevel. Da er det noe annet med katter. Miri er ikke særlig begeistret for de andre kattene som er kommet til gårds.

Miri er født 10.03.1997.

Miri ble sjuk på vårvinteren 2010. Først skjønte vi ikke hva det var, men hun hadde dårlig matlyst. Allmentilstanden ble etter hvert dårlig. Så oppdaget jeg at hun ikke fikk til å drite. Dyrlegen jobbet i flere dager med å få tømt tarmen hennes. Men til ingen nytte. det tok bare ei uke så var det like dan. og da fikk hun slippe.

Miri døde 12.05.2010

  

Rødtopp kom vel på impuls etter en lapp der det sto "kattunger gis bort" på butikkveggen. Rødtopp er snill og kosete. Hun er den eneste av kattene Miri kommer overens med.
Høsten 2009 ble hun sjuk. Dyrlegen fant ut at hun hadde dårlige nyrer. Hun ble bitt av hoggorm en gang for mange år siden, og vi regner med at det er det som har ødelagt nyrene. Men hun fikk spesialfôr som hun må leve på resten av livet, og hun er like sprek igjen.

Rødtopp er født 12.07.98

Rødtopp begynte å skrante på senhøsten 2012. Vi bestemte oss for at nok var nok utpå vinteren .

Rødtopp døde 01.02.2013 

Pusegutt var eneste hane i kurven. Han kom til oss vinteren i 1999 og bare flyttet inn. I starten håpte vi at han skulle gå hjem, så han fikk ingen mat. Men vi traff ham hver dag i låven. Miri gjorde sitt ytterste for å jage ham, men han bare knep igjen øynene og ventet til uværet ga seg. Det var heller ingen som savnet ham. Det virket egentlig som at han var halvvill, for han var fryktelig forsiktig. Utpå høsten ga vi opp og han ble kasterert og han fikk komme inn i varmen sammen med de andre kattene. Pusegutt har siden vært helt enestående god med kattungene vi har hatt her.

Vi tror Pusegutt er født i 1998, for han virket veldig ung da han kom, 8 - 10 mnd.

I løpet av sommeren 2012 ble ble Pusegutt skikkelig gammel, og han virket ikke helt i form. Han ble undersøkt i vår da han var på årlig helsekontroll, og det ble funnet en svulst på ene nyra. Det var tydelig at nyrene ikke var bra lenger. I tillegg har han hatt urinveis-stein flere ganger og vi var redde for at det skulle skje igjen. Vi ønsket å avlive ham før han ble skikkelig dårlig, Så han ble avlivet og begravet sammen med Prikken.

Pusegutt døde 14.08.2012 

Renate var egentlig levert inn til dyrlegen for avliving 6 uker gammel sammen med to søsken. Men veterinærassistenten (som Renate er oppkalt etter) ville det annerledes. Renate kom til oss og de to andre ble omplassert av Lillehammer Dyrevernlag. Renate er spesiell med at hun er borte flere måneder hver sommer. Hun blir borte når snøen forsvinner om våren i april-mai, og kommer ikke hjem før det begynner å bli kaldt i oktober. Vi har aldri sett henne mens hun har vært borte, så vi vet ikke hvor hun er.

Renate er født 14.09.00 

Gråpus ble funnet i en grøft som kattunge, sannsynligvis ca 3 mnd gammel. En tragisk sjebne der noen bare har kastet kattungen fra seg for at den skal dø. Finneren kunne ikke ha katt pga allergi i familien, så Gråpusen kom til oss. Hun er veldig stor til å være hokatte, større enn Pusegutten.

Gråpus er født våren 2001. 

Tricko ble også levert til dyrlegen for avlivning. Tilfeldigvis var Anne på dyreklinikken for å kjøpe kattemat, da ei pappeske ble levert inn. Oppi pappeska var det 7 kattunger fra to forskjellige kull pluss mora til det ene kullet. Tricko ble med Anne hjem.
Trico er en liten pus, bare litt over 2 kg. Hun er en klatrer av rang, og er observert helt oppunder mønet inni låven. Hvordan hun greide å klatre dit er en gåte, men akrobat er hun på jakt etter låvesvalene. En mester i å fange småfugl, til eierens store fortvilelse.

Tricko er født i uke 21 i 2002 

Svartpus delte pappeske med Tricko. Hun ble også med Anne hjem den gangen. 6 uker gamle var de.
Svartpus fanger også mye fugl, men sper også på med mus. Og hun klatrer ikke like mye og like høgt som søstra. Vi vet forresten ikke om de er søstre.

Svartpus er født i uke 21 i 2002

Svartpus har innimellom hatt sår på beina. Det har sett ut som "slikke-sår". Det har dukket opp på en labb, vært der en måneds tid, kanskje to, og så har det blitt borte. For etter noen måneder, kanskje ett år eller mer, å dukke opp på en annen labb. Sommeren 2012 oppdaget jeg et sånt sår, og det ble aldri borte. I stedet for, så tidlig på høsten oppdaget jeg at hun hadde fått sår på to av de andre labbene også. Da tok jeg henne inn og satte på krage for å hindre henne i å slikke på sårene. Jeg vasket sårene med grønnsåpe vatn. Sårene ble ikke bedre, og jeg tok henne til dyrlegen og fikk antibiotika. Det hjalp ikke. Sårene ble bare værre og værre. Og hun fikk sår på den siste labben også. Dyrlegen mente det kunne være en immun-svikt, og vi bestemte oss for at Svartpus skulle slippe.

Svatpus døde 01.02.2013. 

Creme Brullé eller Brulle hadde også en uønsket start. Sommeren 2011 flyttet det inn ei hokatte med 4 kattunger i et skur bak huset til Jons foreldre. Hokatta var tam, men det var ikke kattungene. Vi måtte pønske ut en måte å få fanget dem på, for vi ønsket ikke at de skulle forbli villkatter. Etter litt om og men fikk vi fatt i alle 4.

Brulle er født i uke 28 i 2011 

Rødtass er bror til Brulle. Han er rammet av at mora ble fôra med p-piller og at det ikke ble 100%. Han mangler ett bakbein fra hasen og ned. De to andre søsknene til Rødtass og Brulle hadde mer skader, så de ble avliva.

Rødtass er født i uke 28 i 2011


 

Startside | Om Traullvarjen | Om oss | Skutbergsvea | Kattene | Valper | Linker | Gamle Nyheter | Skutbergsvea

Dette området ble sist oppdatert 11.04.13.