Startside
Om Traullvarjen
Om oss
Skutbergsvea
Kattene
Valper
Linker
Gamle Nyheter

Tidligere hunder


 
 

Området ble sist oppdatert 15.09.15.

Om Kennel av Traullvarjen

Anne fikk sin første Siberian Husky i 1980. Denne rasen er farlig å begynne med, for har du én så ønsker du snart én til, og én til og én til, og plutselig er du helt hekta og har mange...
Navnet Kennel av Traullvarjen har eksistert siden 1987 da vi hadde vårt første valpekull. Vi hadde fire kull med SH over en periode på 10 år, så noen stor produksjon ble det ikke, men vi er fornøyd med de valpene som ble.
Norsk Elghund, Grå begynte vi med i 1999 fordi elgjegeren i huset ønsket en elghund å jakte med i stedet for SH. På det tidspunktet var SH-antallet nede på èn stk. Etter hvert har gråhund-antallet blitt 3 - 4 stk, og det er der vi regner med å holde oss.
Da vår til da siste SH døde i 2004 var vi uten til i 2009. 5 år var nok, og Anne kunne ikke greie seg uten lenger. Men hun ville begynne litt forsiktig og fikk overta en pensjonert hannhund. Etter noen måneder ble det en valp også. Og da hadde vi det gående med én til og én til og...
Det står mer om hvorfor vi har valgt de rasene vi har under rasebeskrivelsene.

Disse rasene har vi nå:
 


Siberian
Husky

 


Norsk
Elghund, Grå

 


Schipperke
 

 


Navnet Traullvarjen kommer av: Varj er snåsadialekt for varg, altså ulv. Siberian Huskyen ligner jo litt på ulv. I tillegg var en del av huskyene våre fra Kennel av Vargevass. Traull er snåsadialekt for troll, og vi trente hundene mye ved et vann som heter Trollsvatnet. En annen ting er at betegnelsen "trollunge" stemmer på en valp enten det er av den ene eller andre rasen...

Til høyre er en oversikt over hundene våre. Hver hund har sin egen side. Her finner du flere opplysninger om hunden, samt stamtavle. Du finner også en beskrivelse av hunden og en dagbok. Dagbøkene er ufullstendige for det som har skjedd før juni 2004, men resultater er tatt med. Bilder av hundene finnes også her, for hver hund har sitt eget fotogalleri.


Hundegården

Da vi flytta hit i 1997 satte vi opp en hundegård med plass til de hundene vi hadde da. Men ønsket om et grovkjøkken, slik vi hadde da vi bodde på Moum, var der. Og ettersom det er ganske mye snø her, kom også ønsket om tak over hundegården. Siden vi også har Bayersk Viltsporhund som er korthåret, følte vi behov for et oppvarma rom. Etter en del fundering og planlegging ble en ny hundegård bygget og resultatet ble et grovkjøkken og to hunderom med tilknytning til hver sin hundegård. Med varme i golvet og innlagt vann fungerer dette meget godt. All hundematen og  mye av utstyret blir oppbevart her. Denne sto ferdig i 2005.


Hundegården sett fra verandaen. To gårder og grovkjøkkenet/hunderommet til høyre.
På bildet sees Imsa, Jøtul, Pu, Ogna og Junior.


Hunderommene med luke ut i hundegården. Lukene kan stenges, slik at hundene kan stenges ute eller inne. Gråhundene er innestengt om natta for å sikre nattero.


Fôrkjøkkenet. Oppvaskbenk og kjøleskap er godt å ha. Ogna vasker bakken etter tining av kjøtt.
 

Slik kan det se ut en kald og snøtung dag
Det kan være riktig så koselig i hundesenga! Til venstre skimtes åpningen til tunellen der luka fra dette rommet ut i hundegården er.Jøtul og Imsa


Prikken og Xanti

Etter hvert som huskyantallet har økt har vi bygget flere gårder. Denne ble bygget høsten 2011.

Ønsket er en større hundegård med tak og fast gulv. Men etter å ha flyttet på veden og diverse andre ting i sommer (2012), og fått målt opp plassen der vi vil bygge, ble plan 1 skrinlagt. Blant annet er helningen på tomta mye større enn vi trodde da veden sto der... Det må filosoferes en del mer, slik at vi er sikre på hvordan vi vil ha det når vi setter i gang.
 
 


 

Våre hunder i dag:

Diva
"Guri"

 

Imsa

 

Jøtul

 

Vikerkollen's  Dåbraji-
Muna

 

Isslottet's Xantippe
"Xanti"

 

Okssjø-
Ogna av
Traullvarjen

 

Vikerkollen's
First Duke Jr
"Junior"

 

Snørokks
P'shugak
"Pu"

 

Vikerkollen's
Ds Prins

 

Awanga's
Narnias
Lucy

 

Awanga's
Isabelle
Petsjenga
Bella

 

Redja av
Traullvarjen

 

Rynda av
Traullvarjen

 

Retsjan av
Traullvarjen

 

Piperbakkens
Alnitak
Sias

 

Oftefjell's
Turt

Startside | Om Traullvarjen | Om oss | Skutbergsvea | Kattene | Valper | Linker | Gamle Nyheter

KENNEL AV TRAULLVARJEN