Startside
Om Traullvarjen
Om oss
Skutbergsvea
Kattene
Valper
Linker
Gamle Nyheter


 

Området ble sist oppdatert 15.04.09.


 

Om oss og vårt hundeliv


Anne Guri Moum
(f. 1968)
Fra Snåsa. Trådte sine barnesko sammen med en Norsk Elghund Grå som lød navnet Finn. Fattet tidlig interesse for snørekjøring med hund og Finn var første trekkhund. Det ble Siberian Husky i 1980 og kjøring med pulk og ski på lokalt konkurransenivå. Etter hvert som antallet sibirske økte ble det sledehundkjøring, først 3-spann og så 6-spann. Har gått utallige dressurkurs, og i iveren etter å lære mer ble det i 1992-93 Groruddalen Dyreklinikks instruktørskole. Har jobbet en del som instruktør siden, både gjennom hundeklubb og på privat basis. Lærte enda mer på Hagan Hundeskoles Hundetrenerskole (Turid Rugaas) i 1997-98.Jon Harby
(f. 1964)
Fra Næroset i Ringsaker. Vokste opp med Labrador Retrievere. Brukte dem blant annet til trekkhunder og vannapportører. Etter å ha truffet Anne ble det Siberian Husky og hundekjøring. Men også Husky på elgjakt. Elgjegeren er årsak til at det har blitt Bayersk Viltsporhund og Norsk Elghund Grå. Jakter elg på Snåsa og i Ringsaker.

Jon er skogbruksutdannet og jobber i Mjøsen Skog BA som utviklingskonsulent på tømmeravdelingen.

 

Ønsker du å ta kontakt med oss setter vi pris på en e-post, enten du har noe å si oss eller spørsmål å stille oss. Adressen er: jon@t-varjen.net eller anne@t-varjen.net .

 Scanner er anskaffet og her er et minne fra tidligere tider. Anne deltar i Hallingspringaren i 1987 med 5 lånte hunder fra Vargevass kennel. Hundene er: I led fra høyre Stella Ascella av Vargevass-A og Casiopeia av Vargevass-A, i midten Georgia av Vargevass-A og Swing-It av Vargevass-A, og bakerst: Boogie Woogie av Vargevass-A og Frostskogens Venus. Boogie tilhørte oss.

 

Startside | Om Traullvarjen | Om oss | Skutbergsvea | Kattene | Valper | Linker | Gamle Nyheter